Edukimi Shpirtërorë – Saimir Bulku

15.00

Feja islame mori hov dhe u përhap me një shpejtësi të habitshme dhe të paparë në historinë botrore. Pa kaluar tre dekada pas predikuesit të madh Muhamedit salallahu alejhi ve selem islami shtroi rrugën e vet të sigurt dhe depërtoi në zemrat e miljona njerëzve. Pa mbushur një shekull ai mbrriti në tre kontinente. Ndër shkaqet e përhapjes së shpejt të tij ishte edhe edukata e lartë që përcillte te popujt.

 

Artikelnummer: A0055 Kategorien: , Schlagwörter: , ,

Beschreibung

Feja islame mori hov dhe u përhap me një shpejtësi të habitshme dhe të paparë në historinë botrore. Pa kaluar tre dekada pas predikuesit të madh Muhamedit salallahu alejhi ve selem islami shtroi rrugën e vet të sigurt dhe depërtoi në zemrat e miljona njerëzve. Pa mbushur një shekull ai mbrriti në tre kontinente. Ndër shkaqet e përhapjes së shpejt të tij ishte edhe edukata e lartë që përcillte te popujt.

Të gjith popujt pas përqafimit të islamit pësonin një zhvillim dhe ngritje të lartë kulturore morale, shpirtërore dhe materiale dhe bëheshin shembulli i një qyterimit rrezatues siç është rasti me Andaluzinë, Buhara, Semarkandi, Bagdati kanë qenë prej kryeqyteteve të dijes dhe qytetrimit botërorë për shekuj me radhë. Kjo sepse ata ecnin me moton dhe këshillën: O vëlla mëso edukatën përpara se të mësosh dijen.

Zusätzliche Information

Gewicht 300 g
Größe 148 × 35 × 210 mm

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreiben Sie die erste Bewertung für „Edukimi Shpirtërorë – Saimir Bulku“

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert