Fuqia e vetëkontrollit – Ibrahim el Fekij

7.00

Shumë njerëz nuk mund të kontrollohen dhe kacafyten me tjerët, shpesh edhe me më të dashurit, prindërit, vëllezërit, motrat, bashkëshortët dhe bashkëshortet.

Këtu do të përmendim disa prej shkaqeve që shkaktojnë zemërimin, dhe mënyrat si t’a mbizotërojmë zemërimin duke kontrolluar veten sipas mësimeve të Kur’anit dhe Sunnetit.

Kur Allahu i madhërishëm e krijoi njerëzimin, Ai krijoi shumë emocione dhe dëshira Brenda secilit individ të cilat ne i quajmë instinkte njerëzore.

Ato përfshijnë cilësitë pozitive, siç është vlerësimi i të vërtetës dhe praktikimi i saj, dashuria dhe empatia, nevojat e pastra fiziologjike, siç janë etja, uria dhe nevojat seksuale.

Këtu janë të inkorporuar edhe disa ndjenja negative siç janë zemërimi, urrejtja të cilat rezultojnë me dhunë dhe depresion.

Beschreibung

“Me të vërtetë Allahu nuk e ndryshon gjendjen e një populli, përderisa ata nuk e ndryshojnë gjendjen e tyre”

Shumë njerëz nuk mund të kontrollohen dhe kacafyten me tjerët, shpesh edhe me më të dashurit,

prindërit, vëllezërit, motrat, bashkëshortët dhe bashkëshortet.

 

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreiben Sie die erste Bewertung für „Fuqia e vetëkontrollit – Ibrahim el Fekij“

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert