Angebot!

Hallalli dhe harami në të ushqyer – Dr. Sulejman Topoljak

8.00

8 vorrätig

Artikelnummer: A0064 Kategorie: Schlagwörter: , ,

Beschreibung

Hallallin dhe haramin i takojmë në sferën e ligjvënies islame, qëllimi bazë i të cilës është sigurimi i fatit dhe të mirës së njerëzve dhe mbrojtja e tyre nga barra dhe vështirësitë e jetës.

Lehtësimi për njerëzit është thelbi i tërë mësimeve lslame, ndërsa imperativi i tij është luftimi i të keqes, sigurimi i të mirës dhe të dobishmes: për shpirtin, meshkujt dhe femrat për Ilojin njerëzor në tërësi, pa marrë parasysh dallimet në racë dhe ngjyrë, vendin e banimit dhe shtetin, për të gjitha gjeneratat dhe kohërat.

Islami është si dhuratë dhe mëshirë gjithëpërfshirëse e Allahut, ka ardhur në fazën e fundit të zhvillimit të tyre. Për të cilën edhe e ka lajmëruar Allahu i Madhërishëm, Pejgamberin e tij: ‘’E Ne të dërguam ty (Muhamed) vetëm si mëshirë për të gjitha krijesat.’’ (EI-Enbija: 107) Ndërsa Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lemj për veten e tij ka thënë: “Me të vërtetë unë jam dhuratë e mëshirshme për njerëzit.’’

Zusätzliche Information

Gewicht 150 g
Größe 148 × 15 × 210 mm

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreiben Sie die erste Bewertung für „Hallalli dhe harami në të ushqyer – Dr. Sulejman Topoljak“

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert