Kopshti i të Devotshmëve – Rijatu Salihin – Imam Nevevi

15.00

Ky libër është një përmbledhje e haditheve të vërteta, e cila përfshinë atë që do të ishte rrugë për për pronarin e saj për në ahiret dhe që për të interesuarin do të ishte një tregues për adabet dhe sjelljet e të Dërguarit, të brendshme (të fshehta) dhe të jashtme (të hapta). Kjo përmbledhje do të përfshinte nxitje dhe qortim dhe të gjitha llojet e ndryshme të adabeve dhe sjelljeve: si hadithet e zuhdit, ato që flasin për riedukimin e vetvetes, për fisnikërimin me veti të larta morale, për pastrimin dhe shërimin e zemrës, për ruajtjen e organeve (ndijore dhe trupore) dhe pengimin e deformimit të tyre dhe qëllimeve të tjera të njohësve.

Artikelnummer: A0076 Kategorien: , Schlagwörter: , ,

Beschreibung

Kopshti i të Devotshmëve, Rijatu Salihin nga Imam Nevevi

Imam Nevevi apo Nawawi (637-676 A.H/1234-1277) nga (Nawa) Damasku i Sirisë, ishte një Jurist Shafi’it Sunit i hadithit. Ai është Autori i disa veprave voluminoze të Hadithit, teologjisë, biografisë, dhe jurispodencës Islame.

Imam Al-Nevevi nuk u martua asnjëherë dhe gjithë jetën ia kushtoi shkencave Islame.

Zusätzliche Information

Gewicht 350 g
Größe 148 × 35 × 210 mm

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreiben Sie die erste Bewertung für „Kopshti i të Devotshmëve – Rijatu Salihin – Imam Nevevi“

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert