Mjekësia e të dërguarit alejhis-selam – Ibn Kajim El Xheuzi

16.00

Abdullah bin Omeri transmeton hadithin që i dërguari i Allahut a.s. ka thënë: “Fuqia e temperaturës është ajo që djeg fuqishëm sikur të jetë lëshuar nga zjarri përvëlues i xhehenemit, prandaj duhet ta ftohni atë me ujë”. Në të kaluarën ky hadith ka habitur shumicën e mjekëve pa përvojë duke e konsideruar atë të dyshimtë dhe është bërë objekt diskutimesh. Por sot, duke ndjekur praktikën e mjekësisë moderne, vërejmë se është bërë zakon që mjekët pediatër të japin këshilla që fëmijës me temperaturë t’i bëhen banja me ujë të ftohtë derisa t’i ulet temperatura duke vërtetuar se thënia e Profetit a.s. është e vërtetë. Kjo thënie e tij ka dy kuptime: i pari është i përgjithshëm për të gjithë njerëzit dhe i dyti për njerëz të caktuar, kryesisht ata që jetojnë në vende të nxehta si ato të Gadishullit Arabik.

Nganjeherë i Derguari i Allahut hante duke u ulur në gjunjë. Gjunjët i vendoste në tokë,ndërsa shputen e këmbes së majtë e vendoste mbi pjesën e siperme të këmbes së djathtë,si përulesi ndaj Allahut dhe respekt ndaj ushqimit dhe atyre që ishin prezent.Kjo është mënyra më e mirë e uljes gjatë ngrenies,për shkak se organet e trupit do të jenë në vendin e tyre siq i ka krijuar Allahu,duke përfshirë edhe anën etike.
Siq thamë pozita më e mirë për të ngrëne është ulur,me organet e trupit në pozicionin e tyre natyror.Mënyra më e keqe e ngrënies është të mbeshteturit në njerën anë,sepse laringu dhe organet e përtypjes do të ngushtohen dhe do ta tkurrin lukthin.Gjithashtu i Derguari Alejhi selam e ka cekur se nuk hante i mbeshtetur në jastek sikurse arrogantët dhe ata që duan të hanë ushqim të tepertë.Mirpo hante sikurse ha një rob.

4 vorrätig

Artikelnummer: A0056 Kategorien: , Schlagwörter: , , , ,

Beschreibung

Autori Ibn Kajin El Xheuzi, vjen me Librin e mrekullueshëm deri tek lexuesi Shqiptar me librin „Mjekësia e të dërguarit alejhis-selam“.

Mjekësia pejgamberiane e ka një element hyjnor.

Ky element i mjekësisë pejgamberiane krahasuar me mjekësinë e përgjithshme i ngjason raportit të mjekësisë së përgjithshme me mjekësinë popullore.

Autoritetet më të mëdha mjekësore pajtohen me këtë fakt, pasi që shkenca në të cilën shquhen ata është rezultat i krahasimeve, eksperimentimit, inspirimit, vizionit dhe hipotezës.

Llojet e ilaçeve, të cilat i ka përdorur i Dërguari i Allahut dhe shokët e tij nuk kanë qenë medikamente me përzierje kimike të quajtura farmaceutike, por kanë qenë të thjeshta dhe të papërziera, ku shumica e tyre përbëhej vetëm nga një element përbërës.

Nganjëherë shtonin edhe ndonjë substancë tjetër ushqyese për ti ndihmuar ilaçit apo për t’ia rregulluar shijenn.

Zusätzliche Information

Gewicht 250 g
Größe 148 × 30 × 210 mm

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreiben Sie die erste Bewertung für „Mjekësia e të dërguarit alejhis-selam – Ibn Kajim El Xheuzi“

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert