Mukaddime – Një Hyrje në Historinë Botërore- Ibn Halduni

30.00

Ibn Halduni (1332-1406) njihet si erudit që ka lëvruar në shumë fusha, si në: sociologji, filozofinë e historisë, demografi, historiografi, histori kulturore, diplomaci, teorinë ushtarake, teologji, ekologji, ekonomi, teori politike, biologji, kimi, etj.

Interpretimet e tij janë pikë e ndritshme në errësiren e dogmatizmit fetar të epokes mesjetare. Epokë kjo, gjatë së cilës sundonin doktrinat fideiste kishtare që nuk linin hapësire për çfarëdo ndërhyrjeje ideore njerëzore rreth konceptualizimeve të shoqërisë, dhe rregullimit shoqërorë.

Ai llogaritet lajmëtari i parë, madje edhe themelues apo “baba i sociologjisë”.

 

Artikelnummer: A0078 Kategorien: , , Schlagwörter: , ,

Beschreibung

Ibn Halduni (1332-1406) është figurë madhore e mendimit botëror.

Dijetar që vuri bazat e shkencave humane. I mbiquajtur “Njutoni i shkencave sociale” si dhe “ylli i vetëm i kohës se vet”.

Revista e UNESCO-s Prospects: Quarterly Review of Comparative Education (1993/1994) e ka vene Ibn Haldunin në mesin e 100 mendimtareve me te medhenj te historisë njerezore.

Zusätzliche Information

Gewicht 500 g
Größe 148 × 40 × 210 mm

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreiben Sie die erste Bewertung für „Mukaddime – Një Hyrje në Historinë Botërore- Ibn Halduni“

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert